Jerash en Umm Qeis
Door: Mirjam
Blijf op de hoogte en volg Mirjam
30 April 2009 | Jordanië, Amman
We kregen door deze stad een rondleiding van onze gids Abet. Na ons door de vele souvenir winkeltjes te hebben gewerkt te hebben, kwamen we uit bij een poort. Als je hier doorheen liep, kwam je uit in een soort cirkel. Hier stonden pilaren omheen, waarop bovenaan de Acaciaplant was uitgebeeld. Als je doorliep liep je over een pad, die nog origineel was. Je zag de groeven van de vroegere paard en wagens er nog in. Aan de zijkanten van de weg lag een voetpad, hier liepen de mensen en mochten de dieren niet komen. Verder langs de straat waren winkeltjes te zien, van onder andere een slagerij. Ook waren er 2 arena’s te zien. In de grootste van de 2 kregen we 10 minuten vrije tijd. Wij als groep liepen toevallig met een groep farmacie studenten met hoofddoek na binnen. Die begonnen luidkeels en klappend liedjes te zingen. Op de tribune zat een groep jongens, die reageerden op het gezang. Was echt heel leuk. Ook waren er trommels en een doedelzak, wat echt voor entertainment zorgde. Ook hebben we voor opa een souvenir gekocht, van die flesjes met zand erin.
Hierna zijn we met de bus na Umm Qeis vertrokken. Dit was een soort luxe huis met een supermooi uitzicht. Je zag Israel en Syrië onder andere liggen. We zijn hier eerst wezen eten, we kregen eerst een voorgerecht van Turks brood met bakjes sla, olijven en tomaat enzo. Als hoofdgerecht kregen we geroosterde aardappels met kip. Na kregen we een soort cake met Turkse koffie, die toch wel erg sterk was. Na het eten nog wat rondgekeken in het huis en vervolgens terug na het hotel gegaan.
Nog voor het eten zijn we nog even met zijn vieren (Rik, Ruben, Mam en ik) door Amman gelopen. We zochten een kruidenwinkel, maar is niet gelukt. Wel hebben we van die ovale glazen met zand erin gekocht voor pap en mam. Voor Ruben nog een krant in het Arabisch gekocht.
Vervolgens was het om 8 uur etenstijd. Wederom genoten van het lopend buffer.