..Rodin museum, Louvre en Sacre Coeur.. - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Mirjam Koster - WaarBenJij.nu ..Rodin museum, Louvre en Sacre Coeur.. - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Mirjam Koster - WaarBenJij.nu

..Rodin museum, Louvre en Sacre Coeur..

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

19 April 2009 | Frankrijk, Parijs

Vandaag op tijd opgestaan: het Rodin museum stond voor de ochtend op het programma. Ook moesten de nodige stokbroden weer gehaald worden, dus dat meteen gehaald in de ochtend.

We namen met de metrolijn 2 richting Porte Dauphine. Op Place de Clichy zijn we overgestapt op lijn 13 richting Châtillon-Montrouge. We zijn uitgestapt bij de halte Varenne. Vanaf hier was het 5 minuten lopen na het Rodin museum toe. Bij dit museum kon ik met mijn studentenkaart gratis na binnen.

Het Rodin museum was gevestigd in een oud hotel. Toen we binnen waren, hebben we eerst beelden bekeken. Van die hoofden op een paal gezet. De houten vloeren kraakten enorm, gaf ook wel een mooi sfeertje. Hierna zijn we door na de tuin gegaan. Hier stond meteen het beeld: de Denker. Deze stond ook op een paal. Verder was het een hele mooie tuin. Perfect gemaaid gras, bossen recht geschoren en paden die kaarrecht liepen. Achteraan was een vijver met een beeld erin en ook nog wat eromheen. In de bossen naast het perfect gemaaide gras, stonden nog meer beelden. Ook hier geen onkruid, maar aangeharkt zwart zand met hier en daar een blaadje. Toen we weer na binnen gingen, hebben we een ander wereldberoemd werk van hem opgezocht: de kus. Ook deze was minstens zo mooi als ik had verwacht. Echt een goede keus om hier geen te gaan.

Vervolgens hebben de metrolijn 13 richting Saint-Denis genomen vanaf Varenne. Bij de halte Concorde zijn we overgestapt op lijn 1 richting Château de Vincennes. We zijn uitgestapt bij halte Palais Royal Musée de Louvre.

Banad het metrostation kon je ondergrond na het Louvre lopen. Hier had je allerlei winkels en kon je onder andere kaarten kopen voor het Louvre. Ook zag je hier de fundamenten van een vroeger kasteel dat hier stond. Als eerste zijn we na de Denonvleugel gelopen. Als echte toeristen hebben we als eerst de Mona Lisa opgezocht. Deze werd duidelijk aangegeven met borden. Bij de Mona Lisa stond er echt wel 3 man bewaking en linten om niet te dichtbij te kunnen komen. Ook hing de Mona Lisa achter glas. Verder hadden wij veel interesse voor het Egypte gedeelte van het Louvre. Hier hebben we dan ook veel tijd doorgebracht.

Toen was het tijd voor de rookpauze. Zijn we bij de fonteinen op het binnenplein gaan zitten. Via de piramides zijn we even later weer na binnen gegaan. Hier kregen we ineens tassencontrole, behalve ik: want ik had geen tas bij me. Kon ik hun mooi op de foto zetten. Toen we binnen kwamen hebben de gevleugelde Nike van Samothrace bezocht. Ook zijn we bij de Iran gedeelte geweest en hebben de schilderijen van Van Gogh en Rubens bekeken en van Rembrandt van Rijn. Toen was het inmiddels zo laat dat we toch wel zin in eten hadden en dus de metra na huis toe namen, nadat we de nodige Louvre souvenirs hadden verzameld.

Tegen een uur of 9 zijn we na de Sacre Cœur gegaan. Eerste hebben we een tekenaar gezocht tussen als die straatartiesten om Ruben te laten tekenen. Dit was een aardige man die het voor 50 euro wel wou doen, veel goedkopen dat als die anderen die er zaten. Deze man tekende echt zo mooi, de tekening was goed gelukt.

Na de tekening zijn we teruggegaan na de Sacre Cœur. Ik was al met Ruben de kerk in geweest, maar was eruit gezet omdat ik te bloot was. Even later wilden pa en ma de kerk ik, ik dacht al, ik word er zo weer uitgezet. Dat is niet gebeurd gelukkig. We hebben een katholieke dienst op zaterdagavond meegemaakt. Een priester ging voor en 2 nonnen zongen. Na een uurtje zijn we weer vertrokken. Voor de kerk zagen we een lichtshow van de Eiffeltoren, die hadden we nog niet gezien. Toen weer terug na het hotel en nog even een wijntje gedronken uiteraard.