...La Pére lachaise & Picasso museum... - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Mirjam Koster - WaarBenJij.nu ...La Pére lachaise & Picasso museum... - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Mirjam Koster - WaarBenJij.nu

...La Pére lachaise & Picasso museum...

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

19 April 2009 | Frankrijk, Parijs

Vanochtend op tijd vertrokken. We hebben de metro lijn 2 richting Nation genomen. We zijn uitgestapt bij halte Pére Lachaise. Na nog wel 15 minuten lopen door achterbuurten, kwamen we eindelijk aan bij de begraafplaats.

Toen we de poort binnen kwamen, wilden we eerst het graf van Chopin bezoeken. Zo ambitieus als we waren, wilden we dit uit ons hoofd doen. Na een uur dolen op de verkeerde plek (begraafplaats is verdeeld in 97 delen, Chopin lag in 13, wij liepen bij 15, een heel stuk verderop), een man gevraagd me de weg te wijzen. Mijn beste Frans uit de kast gehaald, want hij kon geen Engels. Het enigste wat ik wel begreep was dat ik fout zat. Dus wij terug na de ingang en toch maar een boekje gekocht. Nu hadden we Chopin zo gevonden. Het was een heel eenvoudig graf. Een witte blok met hierop een afbeelding van hem. Erboven stond een witte, knielende vrouw. Eromheen stond een zwart hek, je kon er dus niet te dichtbij komen. Ook stonden er veel bloemen bij zijn graf. Het was er gewoon druk en ze hadden bijna allemaal een bloemetje bij zich.

Het was een indrukwekkende begraafplaats. Overal was het heuvelachtig en moest je de trap op. Veel grote familiegraven, maar ook soms eenvoudige. De een goed onderhouden, de ander verwaarloosd. Ook was er een groot monument in het midden van het park. Hier hebben we ons middageten genuttigd.

Na het eten hebben we het graf van Jim Morrison opgezocht. Dit was een eenvoudig graf, met alleen een steen met zijn naam, geboorte- en sterfjaar en nog iets in het Grieks. Ook hier lagen weer veel bloemen. Redelijk dichtbij lag Karel Appel. We liepen al even te zoeken, kwamen we een groep Nederlanders tegen die ons de weg wezen. Dit graf was nog veel somberder. Alleen een witte steen met: Karel Appel erop. Dit was het laatste graf die we hebben bezocht.

Vanaf het metrostation Pére Lachaise hebben we de metro lijn 3 richting Pont de Levalloïs Bécon genomen. Bij de halte Republique overgestapt na lijn 8 richting Créteil-Préfecture. Vervolgens zijn we uitgestapt bij halte St. Sebastien Froissart. Onderweg toen we na het Picasso museum liepen, kwamen we de historische bibliotheek van Parijs tegen.

Het Picasso museum kwam ik met de kinderkorting binnen. Het was een mooi gebouw, een oud hotel was het. Het waren allemaal kleine ruimtes met tekeningen en schilderijen. Ook waren er beelden te zien en werd er een film afgespeeld. Uiteraard hebben we zijn beroemdste werken bekeken. Veel van de werken kende ik wel, maar leuk om in het echt te zien. Achter het museum was een restaurant. Hier nog koffie gehaald met een soort appelgebak. Dat ging er wel in!

Vanaf metrostation St. Sebastien Froissart hebben we lijn 8 richting Balard genomen. Bij de halte Republique overgestapt na lijn 5 richting Bobigny Pablo Picasse. Bij de halte Stalinggrad zijn we overgestapt na lijn 2 richting Porte Dauphine en zijn we uitgestapt bij halte Anvers.

Die avond hebben we schnitzel gehad met gebakken aardappels. Na het eten zijn we Montmartre nog even in geweest en hebben we na straatartiesten staan luisteren. Onder het genot van enkele glazen wijn ben ik die avond in slaap gevallen.