..Notre Dame, Centre Pompidu, Les Halles..
Door: Mirjam
Blijf op de hoogte en volg Mirjam
31 Maart 2009 | Frankrijk, Parijs
In de loop van de ochtend zijn we vertrokken. We namen lijn 3 richting Nation, bij halte barbés Rochechouart zijn we overgestapt na lijn 4 richting Porté d´Orléans. Vervolgens zijn we uitgestapt bij halte Cité. Hier moesten we echt heel veel treden omhoog. Toen we eindelijk boven waren wagen we hem nog niet staan. Plattegrond erbij en vervolgens de grote groep wederom volgen.
Toen we bij de Notre dame aankwamen was het echt heel erg druk. Overal dranghekken en politie auto´s en veel mensen, wel 1000 geloof ik. Complete rijen om na binnen te gaan. Wij flink voordringen en waren binnen 10 minuten binnen. Binnen hadden we het eindelijk door: kardinaal Lustiger was overleden en wat uitgerekend die dag opgebaard in de Notre Dame! Binnen was het heel erg druk, iedereen wilde een kaarsje branden voor de kardinaal of in het condoleanceregister schrijven. In de kerk waren verder veel kruizen de zien, een miniatuurversie van de kerk, opgebaarde kardinalen, een biechtkamer en mooie kroonluchters.
Buiten de kerk hebben we zitten eten, onze stokbrood. Via Pont Notre Dame zijn we na Les Halles gelopen. Voor Les Halles waren veel winkels te vinden, waaronder de H&M. Heel even aan het winkelen geweest met mams. Paps en Ruben gingen even rusten. Frappant was dat de winkels de grond in gingen, de hoogste verdieping lag op ongeveer 50 meter diepte.
Ook zijn we nog na Centre Pompidou geweest. Voor het gebouw waren straatartiesten. Zo waren er schilders en een jongleerder met een vissekom op zijn hoofd te balanceren. Binnenin het gebouw waren onder andere een kunstwerk van organen te zien, die bewogen door het hele werk heen.
Bij Les Halles hebben we de metro gepakt. We konden onder het gebouw van Les Halles, na 9 roltrappen, bij tramlijn 1 richting la Defense genomen. We zijn uitgestapt bij de halte Palais Royal Musée de Louvre, op de Reu de Rivoli. Via een poortje door het Louvre kwamen we op een binnenplein, waar ook de ingang van het Louvre zich bevond. Hier een beetje gezeten en foto’s gemaakt. Ook hier liepen soldaten met geweren rond. Ook nog even gekeken bij de Arc du Triomph du Carrousel. Nog even weer een tussenstop in de Tuileriën gehad en toen de metro na het hotel genomen.
Na het eten met mams souvenirs gehaald in Montmartre. Voor opa een gebouw van de Sacre Coeur genomen en voor paps een steen met de Eiffeltoren enzo erop. Verder weer een wijntje gehad natuurlijk.