I wulaara! Nog een paar uur en dan..op na GAMBIA!! - Reisverslag uit Stadskanaal, Nederland van Mirjam Koster - WaarBenJij.nu I wulaara! Nog een paar uur en dan..op na GAMBIA!! - Reisverslag uit Stadskanaal, Nederland van Mirjam Koster - WaarBenJij.nu

I wulaara! Nog een paar uur en dan..op na GAMBIA!!

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

02 September 2009 | Nederland, Stadskanaal

Hoi allemaal,

Na bijna een jaar van voorbereiden, is het dan bijna zover: over 39 uur vertrekt het vliegtuig richting Banjul! De 5 maanden Afrika zullen dan eindelijk beginnen. Ik had helemaal geen last van stress om weg te gaan, tot vanmiddag. Nog even de laatste dingen gekocht vandaag en de koffer ingepakt met alles erin. Wat blijkt, ik heb 3 kilo teveel….duur grapje! Maar heb dan wel een complete hoe-overleef-ik-afrika-pakket bij me.

De laatste weken vooral bezig geweest de puntjes op de i te zetten. Reisverzekering afgesloten, vliegticket betaald en natuurlijk: begonnen met de Lariam! Nadat ik de ontmoedigd werd door de bijsluiter (hallucinaties, misselijk e.d.), ben ik 3 week geleden aan de eerste pillen begonnen. Geen enkele bijwerking gehad!

Vorige week hebben Antina en ik 2 dagen meegelopen bij het RIVM in Bilthoven. Hier hebben wij een goed beeld gekregen van wat we gaan doen op stage en we waren beide echt heel enthousiast hierover. We zijn goed begeleid en veel nuttige tips gekregen voor het succesvol afleggen van onze stage! Het waren nuttige dagen, alleen jammer dan ik om half 5 uit mn bedje moest…

Verder wil ik echt iedereen bedanken die kaartjes gestuurd hebben, gekrabbeld, gemaild of gebeld hebben, om me succes en plezier in Gambia te wensen. Echt heel lief! Ik hoop dat er nog vele reacties mogen volgen op mijn blogs. Ik zal zoveel mogelijk mijn best doen de blog up-to-date te houden.

Fo waati koteng!

• 03 September 2009 - 09:22

Antina:

Whaa! Morgen rond deze tijd zitten we in het vliegtuig! Begin nu echt wel zenuwachtig te worden hoor. Wat jij?
    Mn koffer is trouwens nog steeds niet klaar! Alles ligt nu op stapeltjes, ga het straks erin stoppen, hoop dat ik nu onder de 25 kilo zit :P
    Tot morgen meis! Waar spreken we af? Gewoon bij het incheckding dat op de borden staat?
    Liefs!