Op reis naar Israël!
Door: Mirjam
Blijf op de hoogte en volg Mirjam
17 Oktober 2011 | Israel, Tel Aviv
Vanochtend ging de wekker al om half 5, even snel wat gegeten en met militaire precisie van pap om 05:20 vertrokken richting Schiphol. Nog even met de kat geknuffeld, benieuwd hoe zijn eerste week zonder ons gaat beleven.
Gezien we met militaire precisie waren vertrokken, waren we er precies om 08:15, 3 uur voor vertrek. Eerst de koffers afleveren. Dit was een compleet afgesloten ruimte waar mannen met geweren staan die de boel in de gaten hielden. Opgevangen door een vrouw die uitleg gaf (do you have any weapons?) en de koffer kon ingeleverd worden. Ik bleek maar 16,6 kilo te hebben, maak me zorgen of ik niet iets vergeten ben.
Bij de Starbucks nog even kop koffie gedronken en tegen half 11 richting het vliegtuig gegaan. Uit eindelijk is het vliegtuig met 40 minuten vertraging vertrokken met El-Al (wat ‘in de lucht’ betekend). Het eten was ook goed te doen: pasta bolognese, een salade en chocolade cake. Om 17:05 zijn we uiteindelijk geland en wat een warmte daar! Het was 32°C en de landing was een harde klap. Door de douane heen, Ruben en ik waren er in 1 minuut doorheen, hoefden niets te laten zien. We kregen vragen als: how old are you? Are you a student? Where do you work? De medereizigers moesten alles laten zien: reisbescheiden, terugticket… Zal wel komen doordat ik een vrouw ben :)
Stond al een man klaar met een bordje klaar waar onze naam op stond. Even snel was geld gewisseld (50 euro voor 220 shekel) en met een busje naar het hotel gebracht. Ingecheckt en bleek geen avondeten bij te zitten. Naar het strand gelopen van de Middellandse Zee en hier een hamburger met patat en salade gehad. Dit met het voetjes in het zand en uitzicht op een ondergaande zon.
Na het eten nog wat flessen water gehaald voor morgen en terug naar het hotel gelopen, het Metropolitan hotel. Heerlijk gedoucht en lekker op tijd naar bed gegaan. Lig met Ruben in een tweepersoonsbed, zal wel een onrustig nachtje worden!